tehtavapalloTehtävät

Katsele ensin sivun yläreunan kuvaesitys. Kuuntele sitten aiheeseen liittyvä keskustelu ja tutustu ainakin osaan taustamateriaaleista.

Mennään museoon -aiheen taustamateriaalit

Onko näitä?

 

Vastaa sen jälkeen lyhyesti alla oleviin lämmittelykysymyksiin.

  • Katso valokuvat, mikä sinun mielestäsi on arvokasta ja säilyttämisen arvoista?
  • Mikä kiinnosti museossa Raisaa ja Oonaa?
  • Mihin Matias vertaa museoita?

 

Tee seuraavaksi aiheeseen liittyvät tehtävät.

 

Tehtävä 1

Tutustu yhteen oman paikkakuntasi museoon ja sen työntekijöihin (varaa tutustumiskäynti). Mikä museo on kyseessä? Monta työntekijää museossa työskentelee? Mitä he tekevät eli mikä on heidän työnkuvansa? Tee haastattelu yhdestä museon työntekijästä.

matias-pieniMatiaksen mielestä museot on ihan kuolleita paikkoja. Hän ei ymmärrä mitä hyötyä on tuntea jotain ikivanhoja juttuja. Paljastuu, kuitenkin että Matias vaalii vanhaa tietokonetta ja keräilee koripallolegendojen vanhoja julisteita.

Raisa, Oona ja Matias matkaavat paikalliseen museoon ja selviää, että museo ei ole kuollut vaan siellä on varastoitua elämää. Matias toteaa Raisalle ja Oonalle, että museo on kuin ihmisten elämän tutkimuksen keskus.

 

Tehtävä 2

Mitä asioita itse olet säilyttänyt? Millä tavalla? Tee luettelo siitä, mitä itse säilytät ja vaalit. Miksi olet niitä säilyttänyt ja mikä merkitys säilyttämälläsi asioilla sinulle on?

orvokki-pieniRaisa on tallentanut omaan blogiinsa paljon valokuvia ja muistoja vuosien varrelta. Toisinaan Raisa miettii, että nuo pitäisi tallentaa myös kansioon tai albumiin. Hän on joutunut pohtimaan, että onko internet turvallinen paikka säilyttämiseen? Mutta aineistoa on jo niin paljon, että Raisa ei ole jaksanut ryhtyä työhön.

Oona asuu vanhassa talossa ja on entisöinyt talon vanhan sohvan uuteen kuosiin. Talon vanhojen tapettien alta on löytynyt vanhoja lehtijuttuja. Oona ei ole halunnut raaputtaa niitä pois.

 

 

 

Teeman etusivu