tehtavapalloTehtävät

Katsele ensin sivun yläreunan kuvaesitys. Kuuntele sitten aiheeseen liittyvä keskustelu ja tutustu ainakin osaan taustamateriaaleista.

Harrastamisesta lyhyesti

Harrastus on säännöllistä vapaa-ajan toimintaa, jonka päämääränä on itsensä toteuttaminen. Harrastamisen tulisi olla mukavaa ja hyödyllistäkin toimintaa, ei pakonomaista puurtamista.

Pyrkimyksenä on usein rentoutuminen ja nautinto sekä tiedon ja kokemuksien hankkiminen. Luontainen kiinnostus aiheeseen tai esim. hyvinvoinnin parantaminen toimivat usein harrastuksen aloittamisen motivaationa. Harrastamiseen kuuluu usein yhteisöllisyys, mutta se voi olla myös hyvinkin itsenäistä toimintaa.

Harrastus voi löytyä liikunnan, keräilyn, askartelun, käsityön, musiikin, taiteen, kulttuurin, matkustelun, muodin, eläinten yms. parista. Harrastuksia on lukemattomia ja hyvin erilaisia. Jonkun toisen harrastus voi olla jonkun toisen työtä, tai päinvastoin.

Lähteitä ja lisämateriaalia

Lähteitä ja lisämateriaalia

Blogistanian käden- ja tyylintaitajat bloggaavat intohimoistaan. Elävä arkisto. Yle.fi.
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/blogistanian_kaden-_ja_tyylintaitajat_bloggaavat_intohimoistaan_78919.html#media=79167

Haloo minä täällä! Keski-Suomen museon verkkotyöpaja.
http://www3.jkl.fi/ksmuseo/haloo/harrastukset/harrastukset.htm

Kilpacheerleading on vauhdikas ja näyttävä laji. Elävä arkisto. Yle.fi.
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/kilpacheerleading_on_vauhdikas_ja_nayttava_laji_98547.html#media=98694

Optimistijolla ja on hyvä olla. Elävä arkisto. Yle.fi.
http://yle.fi/elavaarkisto/poiminnat/optimistijolla_ja_on_hyva_olla_97184.html

Lähikuvia nuorista taiteen harrastajista. Elävä arkisto. Yle.fi.
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/lahikuvia_nuorista_taiteen_harrastajista_97223.html#media=97237

 

Vastaa sen jälkeen lyhyesti alla oleviin lämmittelykysymyksiin.

  • Mikä valokuvien esittelemistä harrastuksista on sellainen, jota et itse ole koskaan kokeillut?
  • Mitä tanssiharrastusta Oona kertoo kokeilleensa?
  • Mikä on Matiaksen esimerkki uudesta lajista?

 

Tee seuraavaksi aiheeseen liittyvät tehtävät.

 

Tehtävä 1

Mitä harrastat? Videoi harrastustasi/harrastuksiasi. Kerro myös harrastuksen historiasta. Jos ei ole mahdollisuutta videointiin voit myös valokuvata.

RaisaRaisa harrastaa lukemista ja elokuvien katsomista. Hän käy myös filmifestivaaleilla ja elokuvakes-kuksen näytöksissä katsomassa elokuvia. Sieltä Raisa on joskus löytänyt ”leffahelmiä”. Paras paikka maailmassa on Raisan mielestä kirjasto.

Matias rentoutuu parhaiten pelaamalla koripalloa, sählyä tai frisbeegolfia. Oona haluaisi löytää teatterikerhon lisäksi jonkun uuden tanssiharrastuksen.

 

Tehtävä 2

Tutustu oman harrastuksesi ääniympäristöön. Kuuntele harrastukseen liittyviä ääniä ja kirjaa ne ylös. Tee muistiinpanojesi pohjalta lyhyt kirjoitelma harrastuksesi äänimaailmasta. Voit myös äänittää ääniä.

orvokki-pieni”Raisa, Matias ja Oona pohtivat, että äänien tarkkailu oli ehkä yksi hauskimmista ja kummallisimmista verkkokurssin tehtävistä. Matias oli äänittänyt omista koristreeneistä kännykällä pätkän äänimaailmaa. Raisa nauraa, että koki kirjaston äänimaailman äänittämisen turhaksi, mutta oli kirjoittanut vihkoon kaikki äänet, joita oli kuullut kirjastossa etsiessään uutta luettavaa.


kimble

Kimble!

 

Teeman etusivu   Seuraava aihe

Sivun valokuvien tiedot