Hei Opet!

orvokki-pieni”Tässä Raisa, Oona ja Matias Jyväskylän ammattiopistosta, opiskelemme matkailua. Kun me teimme tämän verkkokurssin tehtäviä, meille oli tärkeää nähdä meidän oman pienryhmän kanssa usein. Yhdessä tehtävien tekemisestä tuli hauskaa eikä yksin puurtamista. Tehtäviä oli kiva tehdä, koska niissä pääsi pohtimaan oman elämän asioita.

matiaspieniKulttuuriperintö osoittautui ihan normaaliksi asiaksi, ei se ollutkaan mikään superhieno tai vaikea juttu! Oli hyvä, että voitiin käydä keskusteluja verkossa toisten kanssa mutta lisäksi oli myös tapaamiset koko luokan kanssa. Ihan hyvä, että meidän opettaja toi esiin materiaaleja ja tietoa tehtävien tueksi. Ilman opettajaa ei olisi tullut perehdyttyä niin hyvin. Ja silti tuo tieto mitä käytiin läpi luokassa, auttoi paljon tehtävien tekemisessä. Se antoi sellaisen laajemman näkemyksen.

raisa-pieniTämä oli hauska kurssi, olisi ollut ehkä hyvä että ope olisi muistuttanut välillä siitä, että me tosiaan tehdään näitä tehtäviä itseämme varten. Sillä tämä kurssi oli juuri sellainen, itseä varten tehty. Tehtävistä saa paljon irti kun ne tekee kunnolla. Ja niistä saattaa olla hyötyä jopa ammatti-identiteetin rakentamisessa!”

lintu2

Ennen kurssin alkua

1. Aloita lukemalla opiskelijoille tarkoitettu Mistä on kyse -sivu

2. Tutustu sitten kurssin tavoitteisiin ja oppimisalueisiin

3. Selaa seuraavaksi läpi kurssin teemat. Tutustu erityisesti sivurakenteeseen ja tehtäviin. Kuuntele teemoihin liittyviä keskusteluja ja katso kuvaesityksiä.

Siellä on elämää -teema »
Missä olen? -teema »
Kuka olen? -teema »

4. Lue vielä Kurssin kulku -sivulta kurssin etenemisvaiheet ja tarvittavat käytännön alkuvalmistelut ja suunnittele kurssin eteneminen

5. Tilaa opettajan käyttäjätunnus sekä ryhmän yhteinen tunnus sivuston ylläpitäjältä

Tarinallinen oppimateriaali

Juuret ja Siivet on tarinallinen oppimateriaali. Se on matka jokaisen opiskelijan omaan kulttuuriperintöön. Tätä matkaa opiskelijan kanssa tekevät myös Raisa, joka on intoileva pinko sekä luova ja kriittinen Oona sekä Matias, jota tytöt toisinaan nimittävät leikkimielisesti flegu-Sveitsiksi.

Oppimateriaali rakentuu tarinaan siitä, miten Oona, Raisa ja Matias tekevät Siivet ja Juuret oppimateriaalin tehtäviä. Ryhmän keskusteluja pääsee kuuntelemaan eri osioissa.

Juuret ja Siivet -oppimateriaalin lopuksi opiskelijat laativat tehtävien pohjalta verkkonäyttelyn: löytyivätkö juuret ja siivet? Tämä näyttely rakennettaan valmiiseen tarinalliseen pohjaan, joka on mahdollista julkaista kaikkien ihasteltavaksi.

Tulevaisuudessa osana verkkokurssia ovatkin opiskelijoiden ympäri Suomea tekemät verkkonäyttelyt omasta kulttuuriperinnöstään.

Oonan, Raisan ja Matiaksen keskustelujen matkassa siis etsimään omia juuria – ja niitä siipiä!